Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Krokante Gefrituurde Spiering met Ansjovismayonaise
Geniet van knapperige, goudbruine gefrituurde spiering, geserveerd met een heerlijke ansjovismayonaise. Perfect als zomerse snack of als onderdeel van een picknick!
Porties:
4
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Frituurpan
Grote papieren zak
keukenpapier
kom
mes
snijplank
Ingrediënten
Voor de spiering:
▢
750
gram
spiering
▢
100
gram
bloem
▢
Zout naar smaak
Voor de saus:
▢
350
gram
mayonaise
▢
1
dl
citroensap
▢
1
eetlepel
ansjovispasta
▢
1
eetlepel
kappertjes
▢
2
augurken
fijngesneden
▢
Peper naar smaak
▢
Zout naar smaak
Instructies
Doe de bloem en wat zout in een grote papieren zak.
Voeg de gewassen en schoongemaakte spiering toe aan de zak en schud tot alle visjes bedekt zijn met bloem.
Verhit de frituurolie tot 180°C.
Frituur de spiering in de hete olie tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Laat de gefrituurde spiering uitlekken op keukenpapier.
Voor de saus:
Roer de ansjovispasta door het citroensap.
Meng dit mengsel door de mayonaise.
Voeg de kappertjes en fijngesneden augurken toe.
Breng de saus op smaak met peper en zout.
Serveer de saus naast de gefrituurde spiering.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een droge rosé past perfect bij de hartige smaken van dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
450
kcal
|
koolhydraten:
15
g
|
Protein:
30
g
|
Vet:
30
g
|
Zout:
2
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hapjes
/
Snack
/
Vis
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Zomer
Geschikt voor Dieët:
Halal
/
Kosjer
/
Notenvrij
Feestdagen etc
Picknick