Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Krokante Gefrituurde Surimisticks met Pittige Chilisaus
Deze knapperige gefrituurde surimisticks, omhuld met krokante rijstmie en geserveerd met een pittige Thaise chilisaus, zijn een perfecte zomerse snack of hapje voor bij een picknick.
Porties:
4
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Frituurpan
keukenpapier
kom
mixer
tang
Ingrediënten
▢
Voor de surimisticks:
▢
1
pakje
12 stuks gehalveerde surimisticks
▢
50
g
rijstmie
▢
1
stuks
losgeklopt eiwit
▢
Olie voor frituren
▢
Voor de chilisaus:
▢
5
stuks
ontpitte rode peper
▢
2
teentjes
knoflook
▢
2
eetlepels
Thaise vissaus
nam plah
▢
3
eetlepels
citroensap
▢
2
eetlepels
suiker
Instructies
Kook de rijstmie 1 minuut, giet af en laat snel afkoelen.
Haal de surimisticks door het eiwit, laat even rusten.
Wikkel enkele slierten rijstmie om de surimisticks.
Verhit olie in een frituurpan tot 180°C.
Laat een paar surimisticks in de hete olie glijden en bak ongeveer 2 minuten tot de mie krokant is.
Herhaal dit proces totdat alle surimisticks gefrituurd zijn.
Doe de rode pepers, knoflook, vissaus, citroensap en suiker in een mixer en pureer tot een gladde chilisaus.
Pas de zoetheid van de saus aan door eventueel meer suiker toe te voegen.
Serveer de gefrituurde surimisticks met de zelfgemaakte chilisaus als dipsaus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige wijn zoals een Gewürztraminer of een droge Riesling past goed bij de pittige en zoete smaken van dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
280
kcal
|
koolhydraten:
35
g
|
Protein:
12
g
|
Vet:
10
g
|
Zout:
1.8
g
|
Sugar:
6
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hapjes
/
Snack
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Thailand
Jaargetijde:
Zomer
Geschikt voor Dieët:
Halal
/
Kosjer
/
Notenvrij
Feestdagen etc
Bruiloft
/
Picknick