Krokante Gehaktschnitzels met Cashewnoten en Bieslooksaus
Deze krokante gehaktschnitzels met cashewnoten zijn heerlijk mals van binnen en knapperig van buiten. De frisse bieslooksaus met zure room maakt het gerecht compleet – eenvoudig, snel en verrassend smaakvol voor elke doordeweekse dag.
Hak de cashewnoten fijn en klop het ei los in een kom.
Meng het gehakt met de helft van het ei, paneermeel, zout, peper en rozemarijn.
Vorm vier balletjes van het mengsel en druk ze plat tussen plasticfolie tot kleine schnitzeltjes.
Haal de schnitzeltjes eerst door het resterende ei en daarna door de gehakte cashewnoten.
Verhit de boter in een koekenpan en bak de schnitzeltjes in ongeveer zeven minuten aan beide kanten goudbruin en gaar.
Meng ondertussen de zure room met wat zout en peper en knip de bieslook erboven fijn.
Serveer de schnitzeltjes met de frisse bieslooksaus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Heerlijk met röstirondjes en een salade van Chinese kool met mosterd-kaassaus.Wijnadvies:Probeer eens een glas Merlot – zacht, rond en perfect bij het nootachtige karakter van deze schnitzeltjes. Of zoals men zegt: “Merlot maakt gehakt van twijfel!”