Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Krokante geitenkaas met geroosterde paprika en paardenbloem
Heerlijke krokante geitenkaasjes met een zoet paprikaslaatje en een frisse paardenbloemvinaigrette.
Porties:
4
Voorbereidingstijd
25
minuten
min
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Total time
55
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
Bakplaat
Blender
ovenschaal
Koekenpan
Ingrediënten
▢
½
bos
basilicum
▢
4
geitenkaasjes
± 120 gram per stuk
▢
1
knoflookteen
▢
3
eetlepels
hazelnootolie
▢
3
eetlepels
maïsolie
▢
1
eetlepel
mosterd
▢
8
paprika's
▢
100
gram
paardenbloemblaadjes
▢
80
gram
geroosterde pijnboompitten
▢
30
gram
paneermeel
▢
Peper
▢
2
eetlepels
witte wijnazijn
▢
Zout
Instructies
Rooster de paprikastukken 20 minuten in de oven op 220°C tot de schil blakert.
Bedek de paprika's met een vochtige handdoek en laat afkoelen.
Mix de helft van de paardenbloem, basilicum, knoflook, pijnboompitten en paneermeel in een blender.
Bestrijk de geitenkaas met maïsolie en wentel in het kruidenmengsel.
Bak de geitenkaasjes 8 minuten in de oven op 200°C.
Verwijder de schillen van de paprika's en halveer ze.
Leg de paprika's nog 3 minuten in de oven.
Meng de ingrediënten voor de vinaigrette.
Leg de geitenkaasjes op borden, schik de paprika eromheen en overgiet met de vinaigrette.
Garneer met de overgebleven paardenbloemblaadjes en basilicum.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met geroosterd brood of een lichte salade.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals Sauvignon Blanc, of een rosé.
Voedingswaarden
Calories:
450
kcal
|
koolhydraten:
20
g
|
Protein:
20
g
|
Vet:
35
g
|
Zout:
1
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Kaas
/
Salade
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Frankrijk
Jaargetijde:
Lente
/
Zomer
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch