Snijd een dun plakje van de onderkant van de aspergetips en halveer ze.
Maak de sweetbites schoon en snijd in lange repen.
Verhit 1 eetlepel olie in een wok.
Roerbak de knoflook, shii-takes, sweetbites en asperges 3 minuten.
Voeg de pijnboompitten toe, breng op smaak met zout en peper en laat het mengsel op een bord afkoelen.
Vouw de ontdooide filodeegvelletjes voorzichtig uit.
Schep aan de zijkant van elk vel 1/10 deel van het groentemengsel.
Vouw het deeg één keer om, bestrijk de zijkanten met water en vouw ze naar binnen.
Rol verder op en plak het uiteinde vast met wat water.
Verhit de frituurolie in de wok tot zeer heet.
Frituur de loempia’s in twee porties in ca.
3 minuten goudbruin.
Laat uitlekken op keukenpapier.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer met groene pesto of zoete chilisaus als frisse dip.Wijnadvies:Combineer met een frisse Sauvignon Blanc of een lichte Riesling voor balans bij de gefrituurde smaken.