Een traditioneel Italiaans pizzabrood, krokant van buiten en luchtig van binnen. Perfect als snack of bijgerecht, afgewerkt met olijfolie en geurige rozemarijn.
erkruimel de gist en los deze op in ongeveer 1,5 dl handwarm water.
Laat het gistmengsel 3 minuten rusten.
Meng de bloem en zout, en stort dit op het werkvlak.
Maak een kuiltje in het midden van het bloemmengsel en schenk het gistmengsel en 1 eetlepel olijfolie erin.
Meng de bloem beetje bij beetje met het gistmengsel tot een korrelig deeg ontstaat, en kneed het daarna in ongeveer 10 minuten tot een glad en elastisch deeg.
Leg het deeg in een met bloem bestoven kom, dek de kom af met een schone doek en laat het deeg op een warme plaats ongeveer 30 minuten rijzen.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Duw het deeg met je handen uit tot de grootte van de bakplaat, leg het op de bakplaat en prik het regelmatig in met een vork.
Bestrijk het deeg met 1-2 eetlepels olijfolie en strooi er zout en rozemarijn (of salie) over.
Bak het brood in het midden van de oven in 10-15 minuten lichtbruin en gaar.
Laat de schiacciata iets afkoelen voordat je het in stukken snijdt en serveert.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van dit brood met een glas Chianti of een lichte witte wijn zoals Pinot Grigio.