Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Krokante Kerst-Meringues van de Kerstman
Heerlijke krokante kerst-meringues met een feestelijke twist! Deze meringuebakjes zijn gevuld met noten en perfect om te combineren met een romige vulling zoals chocolade-notenmousse.
Porties:
12
stuks
Bereidingstijd:
2
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakplaat
bakpapier (ingevet)
Spuitzak met grote spuitmond
Ingrediënten
▢
3
grote
eieren
▢
Snufje
zout
▢
½
eetlepel
maïzena
▢
125
gram
poedersuiker
▢
150
gram
fijngehakte hazelnoten
walnoten of pecannoten
Instructies
Verwarm de oven voor op 100°C.
Klop de eiwitten bijna stijf, voeg een snufje zout en de maïzena toe, en klop de eiwitten daarna heel stevig.
Voeg de poedersuiker in gedeelten toe en klop het mengsel totdat het glanzend en stijf is.
Spatel voorzichtig de fijngehakte noten door het eiwitmengsel.
Schep het mengsel in een spuitzak met een grote spuitmond.
Spuit op de bakplaat ongeveer 12 gesloten cirkels van 8 cm doorsnede.
Spuit aan de buitenkant van elke cirkel een opstaande rand, zodat er een bakje ontstaat.
Bak de meringues in het midden van de oven gedurende 1½ uur, totdat ze droog en krokant zijn.
Laat de meringuebakjes afkoelen op een rooster en vul ze met een heerlijke chocolade-notenmousse of een vulling naar keuze.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een zoete wijn zoals een Moscato d'Asti of een zachte dessertwijn om de zoetheid van de meringue te complementeren.
Voedingswaarden
Calories:
100
kcal
|
koolhydraten:
15
g
|
Protein:
3
g
|
Vet:
5
g
|
Zout:
0.1
g
|
Sugar:
12
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Koek
Feestdagen etc
Kerst