Doe het losgeklopte ei in een kleine kom en kruid het met zout en peper.
Meng in een aparte kom het paneermeel en de olie tot een los, kruimelig mengsel - het moet vrij droog blijven.
Dep de stukken kip zorgvuldig droog met keukenpapier.
Dompel elk stuk onder in het ei en laat ze 10 minuten staan.
Laat ze vervolgens uitlekken en wentel ze door het paneermeelmengsel, zodat elk stuk kip rondom goed bedekt is.
Leg de gepaneerde kipstukken in het mandje van de airfryer.
Zorg ervoor dat de stukken kip elkaar niet raken, zodat ze aan alle kanten knapperig kunnen worden.
Doe dit indien nodig in porties.
Stel de airfryer in op 180 °C en de timer op 12 minuten.
De kip is klaar als het midden niet langer roze is en een in het midden ingestoken thermometer een temperatuur van ten minste 75 °C aangeeft.
Serveer de krokante kipnuggets warm of koud met een heerlijke dipsaus naar keuze.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer deze krokante kipnuggets met een smakelijke dipsaus zoals honing-mosterd, barbecuesaus of zoete chilisaus. Ze zijn perfect als hapje op feestjes of als voorgerecht voor een maaltijd.