Deze krokante Marokkaanse Fekkas met amandel en sesam is snel klaar, heerlijk knapperig en perfect bij de thee. Geen wachttijd, wel maximaal resultaat!
Meng de boter, suiker en vanillesuiker goed door elkaar.
Voeg de eieren toe en meng opnieuw goed.
Meng in een aparte kom het meel met het bakpoeder.
Voeg het meel-bakpoeder mengsel toe aan het boter-suiker-ei mengsel.
Voeg sesamzaad, amandelschaafsel en eventueel stukjes chocola toe.
Kneed het geheel tot een soepel deeg.
Verdeel het deeg in stukken en vorm er staven van.
Leg de staven op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de staven ongeveer 15 minuten in de oven tot ze lichtbruin zijn.
Haal de bakplaat uit de oven en leg de staven op het aanrecht.
Snijd de staven in schuine stukjes.
Leg de plakjes weer op de bakplaat en bak ze nog eens 15 minuten.
Keer de koekjes halverwege met een mes.
Laat de koekjes volledig afkoelen.
Bewaar ze in een luchtdichte doos.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip: Serveer met een glaasje muntthee of een espresso voor een heerlijk Marokkaans moment.Wijnadvies: Niet van toepassing – combineer met thee of koffie.