Meng de boter met de bloem tot het op broodkruimels lijkt.
Vorm hiervan een bal op een met bloem bestoven werkblad.
Rol het deeg uit tot een lap van 3 mm dik.
Steek er 5-6 cm grote rondjes uit.
Druk deze in de muffinvormen.
Hak de noten grof en rooster ze in 2-3 minuten goudbruin op een bakplaat.
Laat de noten afkoelen.
Verdeel de noten over het deeg in de muffinvormen.
Meng de gesmolten boter, suikerstroop en bruine suiker in een kom.
Roer goed door.
Giet wat van het mengsel over de noten in elk vormpje.
Bak de taartjes in 15 minuten goudbruin.
Laat ze 5 minuten afkoelen in de vorm.
Bestrooi eventueel met poedersuiker voor het serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer met een bolletje vanille-ijs of een kopje espresso voor een luxe traktatie.Wijnadvies:Lekker met een glas dessertwijn zoals Muscat of een zoete witte wijn.