Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Krokante Sacristains met Amandelspijs en Glaçage
Deze knapperige Franse sacristains, gemaakt van bladerdeeg met een heerlijke vulling van amandelspijs en een zoete glaçage, zijn perfect bij de koffie of thee.
Porties:
8
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakplaat
Bakpapier
kom
Garde
Pizzasnijder
taartrooster
Ingrediënten
▢
1
rol
vers bladerdeeg
▢
1
ei
gesplitst
▢
100
g
amandelspijs
zeer fijn verkruimeld
▢
1
zakje
vanillesuiker
▢
Snufje
zout
▢
40
g
boter
▢
20
g
maïzena
2 x 10 g
▢
Rasp van ½ citroen
▢
¼
tl
citroensap
▢
30
g
amandelen
grof gehakt
▢
100
g
poedersuiker + extra om te bestrooien
Instructies
Meng de eidooier, amandelspijs, vanillesuiker, boter, citroenrasp en 10 g maïzena tot een homogeen mengsel (frangipane).
Zet apart.
Roer 20 g eiwit met 100 g poedersuiker, 10 g maïzena en ¼ tl citroensap tot een dikke pasta (glaçage).
Zet apart.
Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht) en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Rol het bladerdeeg uit en snijd het over de lengte in tweeën.
Smeer de frangipane gelijkmatig uit over één helft van het bladerdeeg.
Leg de andere helft bladerdeeg erbovenop en druk licht aan.
Smeer de glaçage gelijkmatig uit over de bovenkant.
Strooi de gehakte amandelen over de glaçage.
Snijd het deeg in repen van ongeveer 2 cm breed met een pizzasnijder.
Draai elke reep twee keer een halve slag en leg ze op de bakplaat.
Bak de sacristains 10 minuten op 200°C.
Verlaag de temperatuur naar 180°C en bak nog 8-10 minuten tot ze goudbruin zijn.
Laat de sacristains afkoelen op een taartrooster en bestrooi met poedersuiker.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een kop espresso of een glas dessertwijn.
Wijnadvies:
Een zoete witte wijn zoals een
Sauternes
of een
Moscato d'Asti
past goed bij de zoete en knapperige textuur van de sacristains.
Voedingswaarden
Calories:
220
kcal
|
koolhydraten:
24
g
|
Protein:
4
g
|
Vet:
12
g
|
Zout:
0.2
g
|
Sugar:
12
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gebak
/
Koek
Land van herkomst
Frankrijk
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden