Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Krokante Slibtongfilets met Frisse Ravigotesaus
Verwen jezelf met deze knapperige gefrituurde slibtongfilets, geserveerd met een frisse ravigotesaus. Dit klassieke Franse gerecht is perfect als hoofdgerecht voor een lichte zomerse maaltijd.
Porties:
2
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Frituurpan
keukenpapier
kom
mes
snijplank
tang
Ingrediënten
▢
Voor de slibtong:
▢
3
slibtongetjes
▢
100
g
bloem
▢
100
g
paneermeel
▢
2
eiwitten
▢
Peper naar smaak
▢
Zout naar smaak
▢
Voor de ravigotesaus:
▢
100
g
mayonaise
▢
25
g
kappertjes
▢
1
augurk
▢
1
sjalot
▢
1
eetlepel
bieslook
▢
1
eetlepel
kervel
▢
1
eetlepel
peterselie
▢
1
takje
dragon
Instructies
Fileer de slibtong en bestrooi de filets met peper en zout.
Haal de filets eerst door de bloem, vervolgens door het eiwit, en als laatste door het paneermeel.
Verhit de frituurolie tot de juiste temperatuur en frituur de filets á la minute totdat ze goudbruin zijn.
Giet de kappertjes af, knijp ze uit en hak ze fijn.
Snijd de sjalot, augurk en kruiden ragfijn.
Meng alle ingrediënten door de mayonaise en voeg wat kappertjesvocht toe.
Breng de saus op smaak met peper, zout en een beetje mosterd.
Serveer de gefrituurde filets met de ravigotesaus en garneer met een plukje kervel.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Kies voor een droge witte wijn zoals een Chablis of Sauvignon Blanc, die de rijke smaken van de ravigotesaus aanvult.
Voedingswaarden
Calories:
550
kcal
|
koolhydraten:
30
g
|
Protein:
25
g
|
Vet:
35
g
|
Zout:
2.5
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hapjes
/
Hoofdgerechten
/
Lunch
/
Vis
Land van herkomst
Frankrijk
Jaargetijde:
Zomer
Geschikt voor Dieët:
Halal
/
Kosjer
/
Notenvrij
Feestdagen etc
Pasen