Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Krokante Sliptong met Gember-Bietensaus
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
1
uur
uur
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Keukenmachine
steelpan met dikke bodem
fijne zeef
Oven
Frituurpan
Wok
Ingrediënten
▢
1
venkel
▢
1
kleine
winterpeen
▢
12
peultjes
▢
4
grote
uien
▢
6
sliptongetjes of 6 scholfilets
▢
2
teentjes
knoflook
geperst
▢
1
gekookte
biet
bak à 500 g
▢
75-100
ml
witte-wijnazijn
▢
5
cm
verse gemberwortel
▢
150
g
suiker
▢
1
eetlepel
maïzena
▢
75
g
bloem
▢
2
eiwitten
▢
250
g
zelfrijzend bakmeel
▢
1
flesje
pilsener bier
300 ml
▢
125
g
taugé
▢
Olie om te frituren
▢
3
eetlepels
zonnebloemolie
Instructies
Maak de venkel, wortel en peultjes schoon en snijd ze in luciferdunne reepjes.
Pel de uien, halveer er één en snijd de andere drie in dunne ringen.
Snijd de halve ui ook in dunne reepjes.
Snijd de sliptongfilets los met een fileermes of halveer de scholfilets in de lengte.
Wrijf de vis in met zout en knoflook.
Snijd de gekookte biet in stukjes.
Pureer de biet samen met de witte-wijnazijn in een keukenmachine tot een gladde saus.
Schil en hak of rasp de verse gember zeer fijn.
Verwarm de suiker in een steelpan met dikke bodem op laag vuur tot deze gesmolten is.
Voeg de fijngesneden gember toe en laat de saus licht kleuren.
Roer de bietenpuree door de saus en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken tot de suiker opnieuw is opgelost.
Verdun eventueel met een scheutje azijn of water.
Wrijf de saus door een fijne zeef boven een andere pan.
Roer de maïzena opgelost in wat water door de saus en verwarm nog even tot de saus lichtgebonden is.
Breng op smaak met zout.
Verwarm de oven voor op 125 °C.
Verhit de frituurolie tot 180 °C.
Rol de uienringen door de bloem en frituur ze in porties gedurende 2 minuten.
Schud overtollige bloem af en leg de gefrituurde uienringen op een met keukenpapier beklede bakplaat.
Laat ze ca.
10 minuten in de oven drogen zodat ze krokant blijven.
Klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom met een handmixer.
Klop in een andere kom het zelfrijzend bakmeel met het bier tot een glad beslag dat van een lepel loopt.
Spatel voorzichtig de stijfgeklopte eiwitten door het beslag.
Wentel de visfilets door bloem, haal ze door het beslag en frituur ze met 4 tegelijk goudbruin in 3-4 minuten.
Houd warm in de oven.
Verhit in een wok de zonnebloemolie en fruit de uireepjes glazig.
Voeg de venkel, wortel en peultjes toe en roerbak 2-3 minuten.
Voeg als laatste de taugé toe en bak nog 1 minuut mee.
Verdeel de groentemix over vier warme borden, leg de visfilets erop en schep de bieten-gembersaus eromheen.
Garneer met de gefrituurde uiringen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht, omdat het de smaken van de vis en de gember-bietensaus versterkt.
Voedingswaarden
Calories:
650
kcal
|
koolhydraten:
75
g
|
Protein:
25
g
|
Vet:
25
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Vis
Land van herkomst
Nederland
Geschikt voor Dieët:
Tarwevrij