Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Krokante vis met witte wijnsaus
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
Ingrediënten
▢
4
stukjes kabeljauw
of andere witvis
▢
4
eetlepels
panko
is japanse paneermeel
▢
mini tros tomaatjes
▢
25
gram
walnoten
▢
bosje
peterselie
▢
200
ml
slagroom
▢
200
ml
witte wijn
▢
1
blaadjes
laurier
▢
40
gram
koude boter
▢
Snuf
peper en zout
Instructies
Verwarm de oven op 200 graden.
Doe de wijn in een pan en verwarm deze.
Laat de alcohol verdampen en de saus 10 minuten pruttelen en inkoken.
Giet de slagroom er bij en voeg het blaadje laurier toe en laat nog 10 minuten pruttelen.
Breng de saus op smaak met een snufje peper en zout.
Voeg de boter in stukjes toe en roer door de saus met een garde.
Laat de saus nog iets indikken.
Doe ondertussen de panko, walnoten en peterselie in een keukenmachine en maal fijn.
Leg de vis in een ingevette ovenschaal.
Bestrooi de vis met een snufje peper en zout.
Verdeel het kruimelmengsel over de vis en druk iets aan.
Zet de vis ca 15 minuten in de oven tot hij gaar is.
Haal het blaadje laurier voor het serveren er uit.
Schep of giet wat witte wijnsaus op een bord en leg een stukje vis hierin.
Lekker met een salade en wat aardappeltjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis