Ga terug
Email Link
Afdrukken
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Krokante Vispasteitjes met Prei en Witlof
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
35
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
eetlepel
olijfolie
▢
300
g
panklare prei
▢
400
g
kabeljauwfilet
in 4 gelijke stukken
▢
2
eetlepels
citroensap
▢
2
eetlepels
Italiaanse kruiden
diepvries, fijngesneden
▢
8
plakjes
bladerdeeg
ontdooid
▢
1
eierdooier
losgeklopt
▢
2
struikjes
witlof
blaadjes losgemaakt
▢
4
eetlepels
zoete chilisaus
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Verhit in een wok olijfolie en bak de prei al omscheppend in 3-4 minuten beetgaar.
Breng op smaak met zout en peper.
Wrijf de kabeljauw in met zout, peper, 1 eetlepel citroensap en Italiaanse kruiden.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg 4 plakjes bladerdeeg op ruime afstand van elkaar.
Schep in het midden van elk plakje bladerdeeg een kwart van de prei en leg een stuk kabeljauw erop.
Bedek met de andere plakjes bladerdeeg en druk de randen goed dicht (eventueel met een vork een mooi streepje maken).
Bestrijk de pakketjes met de losgeklopte dooier en bestrooi met een beetje zout.
Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de pasteitjes in 20-25 minuten knapperig en bruin.
Leg de pasteitjes op vier borden en plaats de witlofblaadjes eromheen.
Roer de chilisaus los met de rest van het citroensap en druppel dit over de witlof.
Voedingswaarden
Calories:
450
kcal
|
koolhydraten:
30
g
|
Protein:
25
g
|
Vet:
25
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
10
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Vis