Ga terug
Email Link
Afdrukken
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Krokante Vissticks met Komkommersalade en Krieltjes
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
700
g
krieltjes
▢
6
eetlepels
olijfolie
▢
1
komkommer
▢
150
g
Griekse yoghurt
▢
1
eetlepel
citroensap of azijn
▢
2
theelepels
gedroogde munt
doosje kruizemunt, à 5 g
▢
1
teentje
knoflook
uitgeperst
▢
2
pakken vissticks
diepvries, à 10 stuks
Instructies
Bak de krieltjes in een koekenpan met 2 eetlepels olie in 15-20 minuten rondom bruin en gaar.
Laat de eerste 5 minuten de pan afgedekt op matig vuur staan.
Dun schil de komkommer, halveer deze in de lengte en schraap met een theelepel de zaadlijst eruit.
Rasp de komkommer grof boven een zeef.
Druk het vocht eruit en roer de geraspte komkommer door de Griekse yoghurt.
Breng het mengsel op smaak met 1 eetlepel olie, citroensap, gedroogde munt, knoflook, zout en peper.
Verhit in een grote koekenpan (of twee kleine pannen) 3 eetlepels olie en bak de vissticks in 5-8 minuten bruin en gaar.
Bestrooi de krieltjes met zout en verdeel ze met de vissticks en komkommersalade over de borden.
Voedingswaarden
Calories:
580
kcal
|
koolhydraten:
45
g
|
Protein:
18
g
|
Vet:
35
g
|
Zout:
2.5
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Salade
/
Vis
Jaargetijde:
Snel te maken