Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kroon van Tomatenschuim
Een luchtig tomatenschuim met een frisse vinaigrette en gekookte eieren, een elegant en smaakvol voorgerecht.
Porties:
6
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
braadpan
Pureezeef of blender
kom
bakvorm
Oven
Ingrediënten
▢
1,2
kg
tomaten
▢
1
krop
kropsla
▢
3
eieren
▢
4
el
verse room
▢
1
tl
gehakte peterselie
▢
2
el
olie
▢
Voor de vinaigrette:
▢
2
el
olie
▢
1
tl
azijn
▢
Zout en peper
Instructies
Was de tomaten, droog ze en snijd ze in vieren.
Verwijder de zaadjes.
Verhit 2 el olie in een braadpan en laat de tomaten 20 minuten zachtjes sudderen.
Plet de tomaten met een vork en haal ze door een zeef of mixer.
Breng op smaak met zout en peper.
Splits 2 eieren en klop de dooiers met 2 el room.
Meng dit met de tomatenpuree.
Klop het eiwit stijf en spatel het voorzichtig door het mengsel.
Beboter een ronde bakvorm en giet het mengsel erin.
Bak 30 minuten in een voorverwarmde oven op 150°C.
Kook de resterende eieren 10 minuten hard en snijd ze in schijfjes.
Bereid de vinaigrette door olie, azijn, zout en peper te mengen.
Haal de tomatenschuim uit de vorm en garneer met gesneden sla en eieren.
Besprenkel met vinaigrette en bestrooi met gehakte peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer gekoeld voor een verfrissend voorgerecht.
Wijnadvies:
Een droge rosé, zoals Côtes de Provence.
Voedingswaarden
Calories:
160
kcal
|
koolhydraten:
8
g
|
Protein:
5
g
|
Vet:
12
g
|
Zout:
0.5
g
|
Sugar:
4
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Frankrijk
Jaargetijde:
Zomer
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch