Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Krûdstar
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
Ingrediënten
▢
2
kilo
aardappels
▢
500
gram
jonge nagelkaas
in dunne reepjes
▢
400
gram
spek in dobbelsteentjes
▢
peterselie
Instructies
Schil de aardappels en snijd ze in schijfjes
Bak de spek-steentjes uit in een koekenpan.
Hierop komen de aardappel-schijfjes.
Doe het deksel op de pan.
Laat het in een half uur gaar bakken op een zacht vuur.
Nu en dan even schudden.
Dan de kaasreepjes erop doen.
Daarna zonder deksel nog 10 minuten laten staan tot de kaas begint te smelten.
Opdienen met toefjes peterselie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Kaas
/
Varkensvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Friesland
/
Nederland