Ga terug
Email Link
Afdrukken
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kruidig konijn op mediterrane wijze
Allerhande 2002
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
20
gr
Italiaanse kruidenmix
verse
▢
3
sjalotjes
▢
3
teentjes
knoflook
▢
1
citroen
▢
4
gedroogde
tomaten in olie
▢
10
zwarte olijven
zonder pit
▢
6
ansjovisfilets
blikje
▢
4
konijnenbouten
▢
2
eetlepels
bloem
▢
3
eetlepels
olijfolie
▢
zout
▢
peper
▢
1
theelepel
oregano
▢
2
dl
droge witte wijn
▢
15
gr
basilicum
verse
Instructies
Tijm en rozemarijn van takjes rissen, met rest van kruidenmix fijn snijden.
Sjalotjes en knoflook pellen en fijn hakken.
Citroen schoonboenen, schil fijn raspen.
Halve citroen uitpersen.
Tomaten, olijven en ansjovis in stukjes snijden.
Konijnenbouten licht bestrooien met bloem.
In pan olie verhitten en vlees rondom dichtschroeien.
Uit pan nemen, bestrooien met zout en peper.
In bakvet sjalotjes en knoflook ca. 2 minuten bakken.
Verse kruiden en oregano toevoegen.
Citroenrasp en -sap, tomaten, olijven, ansjovis en wijn erdoor roeren.
Saus aan de kook brengen, vlees erin leggen en met deksel op pan in ca. 1 uur zachtjes gaar stoven.
Bouten af en toe omdraaien, indien nodig water of wijn toevoegen.
Steeltjes van basilicum plukken, blaadjes grof scheuren.
Konijnenbouten over vier borden verdelen, saus erover scheppen en garneren met basilicum.
Serveren met aardappelpuree en gemengde salade.
Voedingswaarden
Calories:
310
kcal
|
koolhydraten:
7
g
|
Protein:
29
g
|
Vet:
17
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Wild
Land van herkomst
Macedonië