Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kruidige Bonski Kip
Pittige Bonski Kip: perfect in combinatie met rijst en frisse komkommer.
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
1
uur
uur
10
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
grote pan
mes
snijplank
Ingrediënten
▢
½
pakje
boter
▢
6
drumsticks
▢
3
grote
uien
▢
2
theelepels
sambal
▢
Grote
scheut ketjap
▢
1
theelepel
knoflook
▢
10
eetlepels
donkerbruine suiker
▢
Rijst
Instructies
Verhit de boter in een grote pan en laat het goed bruin worden.
Bestrooi de drumsticks met peper en royaal zout.
Bak de drumsticks knapperig bruin en haal ze uit de pan.
Snijd de uien in grote stukken en voeg ze toe aan de pan.
Voeg sambal, ketjap, knoflook en bruine suiker toe en meng alles goed.
Doe de drumsticks terug in de pan en laat het geheel ongeveer 1 uur sudderen.
Serveer met rijst en komkommer.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichtzoete witte wijn zoals een Riesling of een Gewürztraminer past goed bij de pittige en zoete smaken van dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
480
kcal
|
koolhydraten:
38
g
|
Protein:
30
g
|
Vet:
21
g
|
Zout:
2.5
g
|
Sugar:
10
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Kip
Land van herkomst
Indonesië
/
Oosters
Jaargetijde:
Herfst
Geschikt voor Dieët:
Flexitarisch