Meng de gezeefde bloem, suiker en zout in een kom.
Voeg het opgeloste gistmengsel toe.
Roer de eieren, twee tegelijk, door het mengsel.
Voeg de boter op kamertemperatuur toe en meng goed tot een elastisch deeg.
Dek het deeg af met plasticfolie en laat het op een warme plaats ongeveer 2 uur rijzen.
Sla de lucht uit het deeg met een deegroller.
Vet de briochevorm in en bestuif deze met bloem.
Vorm het deeg tot een bol en plaats het in de vorm.
Laat het deeg nog eens 2 uur rijzen op een warme plek.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Bak de brioche in ongeveer 40 minuten gaar en goudbruin.
Bestrijk de bovenkant van het brood direct uit de oven met water.
Laat de brioche volledig afkoelen voordat je het serveert.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer het briochebrood licht geroosterd met gezouten boter of als luxe aanvulling bij een brunchbuffet.Wijnadvies:Combineer dit kruidige briochebrood met een glas droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay.