Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kruidige Ei-in-Bladerdeeg Gebakjes
Porties:
6
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakplaat
Bakpapier
kom
Ingrediënten
▢
1
rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
▢
6
hardgekookte eieren
▢
1
ei
om te bestrijken
▢
4
sneetjes
oud wit brood
verkruimeld
▢
2
eetlepels
fijngehakte peterselie
▢
2
eetlepels
fijngehakte oregano
▢
2
eetlepels
fijngehakte bieslook
▢
2
eetlepels
citroensap
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
Peper en zout naar smaak
▢
6
prikkers
geweekt in water
Instructies
Verwarm de oven voor op 210°C boven-/onderwarmte en bereid het bladerdeeg volgens de instructies op de verpakking.
Rol het deeg met het meegeleverde bakpapier uit op een bakplaat en snijd het in 6 gelijke vierkanten.
Laat de hardgekookte eieren schrikken in ijskoud water en pel ze direct.
Meng de verkruimelde broodkruimels met de fijngehakte kruiden, olijfolie, citroensap, zout en peper in een kom.
Schep een lepel van het mengsel op elk vierkant bladerdeeg en leg hierop een gepeld ei.
Vouw de tegenovergestelde punten van het bladerdeeg naar elkaar toe en steek ze vast met een prikker.
Bestrijk het bladerdeeg met geklopt ei en kruid het met peper en zout.
Bak de gebakjes in het midden van de voorverwarmde oven gedurende 10-15 minuten, of tot ze goudbruin zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Leg de eieren in bladerdeeg net voor het opdienen op een bedje van sla om te voorkomen dat het bladerdeeg vochtig wordt.
Wijnadvies:
Een frisse, lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij deze kruidige ei-in-bladerdeeg gebakjes.
Voedingswaarden
Calories:
320
kcal
|
koolhydraten:
22
g
|
Protein:
12
g
|
Vet:
20
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Ei
/
Warme hapjes
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch