Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kruidige Gestoomde Rode Kool met Vossebessen
Porties:
4
Bereidingstijd:
1
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gram
rode kool
gesneden
▢
1
appel
geschild en in plakjes
▢
125
ml
rode wijn
▢
1
laurierblaadje
▢
2
kruidnagels
▢
15
gram
rijst
▢
250
gram
vossebessen
▢
1
eetlepel
roomboter
▢
½
ui
fijngesneden
▢
Zout naar smaak
▢
30
gram
suiker
▢
1
steranijs
▢
1
kaneelstokje
Instructies
Doe alle ingrediënten, behalve de appel, in een ruime dichte stoomovenpan.
Stoom de ingrediënten op 100 ºC gedurende 50 minuten of in een drukstoomoven op 120 ºC gedurende 23 minuten.
Voeg de appelplakjes toe en stoom nogmaals op 100 ºC gedurende 10 minuten of in een drukstoomoven op 120 ºC gedurende 3 minuten.
Voeg zout naar smaak toe en serveer warm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Voeg de appel pas aan het einde van de bereiding toe om te voorkomen dat de kool te zacht wordt.
Als u zomerkool gebruikt, verkort dan de kooktijd tot 40 minuten op 100 ºC of 15-20 minuten op 120 ºC in een drukstoomoven.
Dit gerecht is heerlijk in combinatie met hertenstoof met kardemom en ontbijtkoek, en een aardappeltaartje.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
165
kcal
|
koolhydraten:
25
g
|
Protein:
2
g
|
Vet:
5
g
|
Zout:
0.6
g
|
Sugar:
16
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Fruit
/
Groenten
Land van herkomst
Nederland
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch