Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kruidige Groene Bonensoep
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
soeppan
schuimspaan
Ingrediënten
▢
200
g
kipfilet
▢
1½
liter
water
▢
4
takjes
verse tijm
▢
1
laurierblad
▢
1
stukje
foelie
▢
Peper naar smaak
▢
300
g
diepvries tuinbonen
▢
50
g
katenspek
in dunne reepjes gesneden
▢
1
eetlepel
citroensap
▢
250
g
sperziebonen
in stukjes van drieën
▢
200
g
peultjes
gehalveerd
▢
100
g
diepvries tuinerwten
▢
1
zakje
stoneleeks
prei in stukjes van 1 cm
Instructies
Breng de kipfilet samen met 4 takjes tijm, laurierblad, foelie en peper naar smaak langzaam aan de kook in een pan met 1½ liter koud water.
Laat de bouillon 30 minuten tegen de kook aan trekken op zacht vuur.
Verwijder ondertussen de grijze velletjes van de tuinbonen.
Voeg de reepjes katenspek toe aan de bouillon.
Haal de kip en de kruiden met een schuimspaan uit de bouillon.
Breng de bouillon op smaak met 1 eetlepel zout, citroensap en peper naar smaak.
Voeg de sperziebonen, peultjes en tuinerwten toe aan de bouillon en laat de soep 5 minuten zachtjes koken.
Snijd de kip in blokjes en roer deze samen met de tuinbonen, stoneleeks en reepjes katenspek door de soep.
Laat de soep nog 4-6 minuten zachtjes gaarkoken.
Ris de blaadjes van de overgebleven takjes tijm en roer deze door de soep.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse Sauvignon Blanc past goed bij deze aromatische en hartige groene bonensoep.
Voedingswaarden
Calories:
280
kcal
|
koolhydraten:
20
g
|
Protein:
25
g
|
Vet:
10
g
|
Zout:
2.5
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Kip
/
Soep
Land van herkomst
Nederland
Geschikt voor Dieët:
Tarwevrij