Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kruidige Inmaakazijn met Specerijen
Een kruidige inmaakazijn boordevol specerijen zoals gember, kaneel en kruidnagel – perfect voor het inmaken van groenten of als smaakmaker in dressings.
Porties:
1
liter
Bereidingstijd:
10
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kookpan
Zeef
Fles met goed afsluitbare dop
Trechter
Ingrediënten
▢
1
liter
azijn
▢
Stukje
gehakte gemberwortel
▢
Stukje
gehakte foelie
▢
6
kruidnagelen
▢
6
laurierblaadjes
▢
1
el
mosterdzaad
▢
5
cm
pijpkaneel
▢
1
el
zwarte peperkorrels
▢
½
el
zout
Instructies
Voeg 2 dl azijn toe aan een pan samen met de gember, foelie, kruidnagelen, laurierblaadjes, mosterdzaad, pijpkaneel, peperkorrels en zout.
Breng aan de kook en laat 2 minuten zachtjes doorkoken.
Voeg de rest van de azijn toe en kook nog 3 minuten door.
Zeef de azijn en giet deze met behulp van een trechter in een schone fles.
Sluit de fles goed af en bewaar op een koele, donkere plaats.
Notities / Tips / Wijnadvies
Gebruik deze kruidige azijn voor het inmaken van groenten, als basis voor vinaigrettes of als smaakmaker in sauzen.
Voedingswaarden
Calories:
3
kcal
|
koolhydraten:
0.2
g
|
Protein:
0
g
|
Vet:
0
g
|
Zout:
0.1
g
|
Sugar:
0
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Kruidenmengsels
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Lactosevrij
/
Veganistisch
/
Vegetarisch