Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien op een werkvlak.
Meng in een kom de geraspte kaas met kerriepoeder.
Bestrijk twee plakjes bladerdeeg dun met olijfolie en verdeel de kaasmix er gelijkmatig overheen (laat de randen vrij).
Leg de andere plakjes bladerdeeg er bovenop en rol beide deegstapels iets uit op een met bloem bestoven werkblad, zodat de kaas stevig in het deeg wordt gedrukt.
Bestrijk de bovenkant van het bladerdeeg met losgeklopte eierdooier en snijd elk stapeltje in 8 rechthoekjes.
Leg de deegstukjes op een met bakpapier beklede bakplaat en druk in elk stukje een cashewnoot.
Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de koekjes in ongeveer 15 minuten goudbruin en knapperig.
Haal de koekjes uit de oven en laat ze 15 minuten afkoelen voordat je ze serveert.
Notities / Tips / Wijnadvies
Bewaar de afgekoelde koekjes luchtdicht tot gebruik.