Verwarm de oven voor en bak de afbakbroodjes af volgens de instructies op de verpakking.
Houd de oven aan op 190 graden Celsius.
Snijd de kippendijfilets in drie tot vier stukken en breng ze op smaak met een derde van de Kippetje Kruidenmix.
Voeg olijfolie toe en meng goed.
Doe paneermeel in een diepe schaal en voeg de rest van de Kippetje Kruidenmix toe.
Meng goed (voeg eventueel paprikapoeder toe voor een mooie kleur, maar dit is optioneel en niet nodig voor de smaak).
Wentel de gekruide kipstukken door het paneermeelmengsel.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de gekruide kippendijen over de bakplaat, zorg ervoor dat ze elkaar nauwelijks raken.
Bak gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Snijd de tomaat in plakken.
Snijd de afbakbroodjes open en besmeer ze met aioli.
Beleg de broodjes met gesneden ijsbergsla en plakken tomaat.
Leg de gebakken kippeling op de broodjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de kruidige kippeling broodjes direct en geniet ervan!
Wijnadvies:
De kruidige smaak van de kippeling en de romige textuur van de aioli vragen om een lichte en fruitige witte wijn om te compenseren. Een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio zou goed passen bij dit gerecht. Hun frisse tonen zullen de smaken mooi aanvullen zonder te overheersen.