Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kruidige Linzencurry met Tofu en Cashewnoten
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
28
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
wok, of hapjespan
keukenpapier
Ovengrill
Ingrediënten
▢
375
g
tofu
naturel, in kleine blokjes
▢
4
eetlepels
olie
▢
50
ml
lichte sojasaus
▢
1
ui
gesnipperd
▢
2
teentjes
knoflook
geperst
▢
½
rode peper
in dunne reepjes
▢
1
cm
verse gemberwortel
geraspt
▢
1
eetlepel
milde Indiase kerriepasta
▢
400
g
bladlinzen
uit blik of pot, voorgekookt
▢
1
pak
naanbrood
naturel (2 stuks)
▢
15
g
verse koriander
grofgesneden
▢
75
g
cashewnoten
grofgehakt
Instructies
Dep de tofu droog met keukenpapier.
Verhit 3 eetlepels olie in een wok of hapjespan en bak de tofu in 10 minuten rondom bruin.
Haal de tofu uit de pan, laat uitlekken op keukenpapier en leg in een schaal.
Giet de sojasaus over de tofu.
Verwarm de ovengrill voor.
Fruit in dezelfde pan de ui en knoflook in 1 eetlepel olie.
Voeg de rode peper, geraspte gemberwortel en kerriepasta toe en bak 5 minuten mee.
Voeg de linzen toe, breng op smaak met zout en peper, en verwarm nog 5 minuten al omscheppend.
Rooster het naanbrood onder de hete grill tot het lichtbruin is, keer halverwege.
Verdeel de linzencurry over vier borden.
Schep de gebakken tofu met sojasaus erover en bestrooi het gerecht met koriander en cashewnoten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer het naanbrood naast de curry voor een complete maaltijd.
Wijnadvies
Deze kruidige linzencurry gaat goed samen met een lichte rode wijn, zoals een Pinot Noir.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Curry's
/
Hoofdgerechten
/
Noten
/
Vleesvervangers
Land van herkomst
India
Jaargetijde:
Snel te maken
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch