Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kruidige pompoenquiche met koriander
Porties:
8
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
quichevorm (doorsnede 27 cm)
Ingrediënten
▢
1
kleine
pompoen
biologisch, ca. 800 g
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
9
bosuitjes
in stukjes van 3 cm
▢
1½
eetlepel
Indiase currypasta
mild
▢
3
eieren
▢
125
ml
slagroom
▢
5
plakjes
roomboterbladerdeeg
diepvries,
▢
ontdooid
▢
1
zakje
verse koriander
15 g, fijngehakt
Instructies
Pompoen in plakken snijden, schil eraf snijden en zaadjes verwijderen.
Vruchtvlees (ca. 500 g) in blokjes van ca. 1½ cm snijden.
In braadpan olie verhitten en pompoen ca. 3 minuten al omscheppend bakken. Bosuitjes en currypasta toevoegen en geheel nog 1 minuut bakken.
Mengsel iets laten afkoelen.
In kom eieren met slagroom loskloppen.
Oven voorverwarmen op 225 °C. Quichevorm invetten.
Op een met bloem bestoven werkvlak plakjes deeg op elkaar leggen en uitrollen tot dunne ronde lap van ca. 30 cm.
Vorm bekleden met deeg.
Helft van koriander door pompoen scheppen.
Pompoen in vorm scheppen.
Eimengsel erover verdelen. Quiche 1 richel onder midden in oven in ca. 30 minuten gaar en goudbruin bakken.
Quiche uit oven nemen en 10 minuten laten staan.
Garneren met rest van koriander en lauwwarm of op kamertemperatuur serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hapjes
/
Hartige taart
Land van herkomst
Fusion
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch