Deze kruidige pompoensoep met wortel en gember is de perfecte balans tussen zoet, hartig en verwarmend. De zachte structuur van pompoen en wortel wordt versterkt door de pittige gember en een romige topping van zure room. Ideaal voor een frisse herfstdag of als lichte maaltijd met een stuk vers brood.
2koppen pompoenvruchtvleesin blokjes gesneden en gekookt
2koppen winterwortelgeraspt
2uiengesnipperd
2cmverse gembergeraspt
2bouillontabletten
1,5literwater
Olie of boter
Zout en peper naar smaak
Snufjesuiker
1eetlepelaromaoptioneel
Zure room naar smaak
Groene kruidenpeterselie, koriander of selderij, fijngehakt
Instructies
Verhit wat olie of boter in een ruime pan en fruit de ui, wortel en gember tot ze zacht beginnen te worden.
Voeg de pompoenblokjes, bouillontabletten en het water toe en laat het geheel rustig koken tot de wortel gaar is.
Pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel.
Breng op smaak met zout, peper, suiker en eventueel een beetje aroma.
Schep de soep in diepe borden, voeg een lepel zure room toe en garneer met verse kruiden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer deze pompoensoep met knapperig stokbrood of geroosterde pitten voor extra structuur.
Wijnadvies:
Een glas Viognier past uitstekend bij deze soep. De fruitige tonen van perzik en abrikoos combineren mooi met de zachte, kruidige smaak van pompoen en wortel.