Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kruidige Spinaziestamppot met Gemarineerde Speklapjes
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
grillpan
Hapjespan
Ingrediënten
▢
1
kg
kruimige aardappels
▢
25
g
boter
▢
1
ui
grof gesnipperd
▢
1
appel
in blokjes
▢
1
theelepel
kerriepoeder
▢
1
pak
bladspinazie
diepvries, deelblokjes, 450 g
▢
8
gemarineerde speklapjes à la minute
▢
125
ml
crème fraîche
Instructies
Schil de aardappels, snijd ze in stukken, was ze en kook ze in ongeveer 20 minuten gaar.
Verhit de boter in een hapjespan en bak de ui, appel en kerriepoeder 5 minuten zachtjes.
Voeg de bevroren spinazie toe en verwarm deze gedurende 5 minuten op matig vuur.
Verhit een grillpan of koekenpan met antiaanbaklaag en bak de speklapjes in ongeveer 2 minuten per kant knapperig en gaar.
Giet de aardappels af, stamp ze fijn en roer de crème fraîche erdoor.
Schep de warme spinazie door de puree en breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de spinaziestamppot over vier borden en leg op elk bord 2 speklapjes.
Serveer de spinaziestamppot met pikante speklapjes direct en geniet ervan!
Notities / Tips / Wijnadvies
Voeg voor extra smaak geraspte kaas toe aan de stamppot voordat je de spinazie erdoor schept.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Stamppot
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Nederland