Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kruidige Vis & Knapperige Aardappel Chips met Wortel-Koriander Salade
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
Bakplaat
Wok
Ingrediënten
▢
6
eetlepels
olijfolie
▢
½
eetlepel
kerriepoeder
▢
4
vegetarische visfilets
verkrijgbaar in het koelvak
▢
1
kg
vastkokende aardappels
▢
2
teentjes
knoflook
in plakjes
▢
2
zakjes
julienne gesneden wortelen à 150 g
▢
10
Amsterdamse uitjes
in stukjes
▢
2
eetlepels
fijngehakte koriander of peterselie
▢
3
eetlepels
Thousand Island dressing
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Meng in een kommetje 2 eetlepels olijfolie met het kerriepoeder.
Bestrijk de vegetarische visfilets rondom met de kerrie-olie en leg ze op een bakplaat.
Bak de vis in het midden van de oven gedurende 15-20 minuten tot ze door en door heet en knapperig zijn.
Boen de aardappels schoon onder stromend water, dep ze droog en snijd ze in grove stukken.
Verhit de rest van de olijfolie in een wok.
Voeg de aardappelblokjes en knoflook toe en bak ze afgedekt gedurende 15 minuten goudbruin en gaar, regelmatig omscheppend.
Breng op smaak met zout en peper.
Meng in een slaschaal de julienne gesneden wortelen luchtig met de Amsterdamse uitjes en koriander.
Druppel de Thousand Island dressing eroverheen.
Serveer de kruidige vis samen met de knapperige aardappel chips en de wortel-koriander salade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte en frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc vormt een goede aanvulling op de kruidige vis en de hartige aardappels.
Voedingswaarden
Calories:
450
kcal
|
koolhydraten:
45
g
|
Protein:
15
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
6
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Vis
Land van herkomst
Engeland
Jaargetijde:
Snel te maken
Geschikt voor Dieët:
Koemelk allergie