Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Kruisbessentaart van Astrid Veltman
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
een springvorm van 26 cm doorsnee
Ingrediënten
▢
250
gram
bloem
▢
50
gram
suiker
▢
1
ei
▢
125
gram
boter
▢
een snufje zout
▢
750
gram
kruisbessen
▢
⅜
liter
witte wijn of appelsap
▢
150
gram
suiker
▢
2
theelepels
maïzena
▢
1
eiwit
Instructies
Kneed een deeg van de bloem, de suiker, het ei, het zout en de boter en bekleed er de ingevette springvorm mee.
Prik de bodem met een vork in, bedek hem met aluminiumfolie, leg er een steunvulling op en bak het ± 30 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven.
Neem de rand van de vorm weg en laat het gebak Afkoelen.
Maak de kruisbessen schoon, was ze en laat ze uitlekken.
Kook ze samen met de wijn of het appelsap en 100 gr suiker in een steelpan ±4 v
Meng de maïzena met 1 eetlepel water, voeg dit aan de vruchten toe en laat het nog 10 minuten doorkoken.
Laat het afkoelen en verdeel het over de bodem.
Klop het eiwit met de rest van de suiker stijf, spuit een ruitpatroon hiervan
over de taart en laat dit onder de hete grill in ± 3 minuten bruin kleuren.
Variatie: Vervang een deel van de bloem door gemalen amandelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Taart