Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Kruisbessentaart van Worldcook
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
125
Gram
Bloem
▢
180
Gram
Suiker
▢
100
Gram
Boter
Koude In Blokjes
▢
4
Bolletjes
Gember
Fijngesneden
▢
2
Eidooiers
▢
400
Gram
Kruisbessen
▢
3
Appels
Geschild En In Stukjes
▢
100
Gram
Rode Aalbessen
▢
2
Deciliter
Melk
▢
2
eetlepel(s)
Maizena
Instructies
Kneed de bloem, 80 gram suiker, de boter en een eidooier door elkaar en bekleed een taartvorm ermee.
Prik wat gaatjes in de bodem met een vork.
Doe de rest van de suiker en een halve deciliter water bij de kruisbessen, breng dit aan de kook en laat het tien minuten stoven.
Voeg de appels, de gember en rode bessen toe.
Roer de maïzena los met een paar eetlepels melk.
Breng de rest van de melk aan de kook, roer het Maizena mengsel en de overgebleven eidooier erdoor en verhit op een heel laag vuur tot het dik wordt.
Doe dit mengsel bij de vruchten en schep het in de deegvorm.
Bak de taart 35 minuten op 180 graden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Taart
Land van herkomst
Nederland