Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Ku lo yuk met prei paprikamie
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
400
g
hamlappen
▢
3
paprika’s
▢
olie
voor bakken en frituren
▢
300
g
gesneden prei
▢
150
g
zelfrijzend bakmeel
▢
1
zak
Conimex Chinese Eiermie
250 g
▢
4
eetlepels
Conimex Atjar Tjampoer
▢
1
blikje
fruitcocktail
227 g
▢
1
zakje
Ku Lo Yuk Saus
Instructies
Snijd het vlees in blokjes van ca. 1 cm.
Maak de paprika’s schoon en snijd in brede repen.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de prei en paprika op een hoog vuur in 5 minuten.
Roer beslag van bakmeel, 2 dl water en wat zout.
Verhit een flinke laag olie in frituurpan tot 180ºC.
Kook mie volgens aanwijzing op verpakking.
Afgieten en mengen met groenten en 3 eetlepels atjar.
Breng 1 dl water met 1 dl van de siroop (uit het blikje) aan de kook.
Voeg al roerende het kokende water-siroop toe aan de sausmix.
Voeg 1 eetlepel (goed uitgelekte) atjar en het fruit aan de saus toe.
Haal blokjes vlees door het beslag.
Laat ze direct in hete olie glijden en frituur ze (6 à 8 tegelijk) bruin en gaar.
Laat op keukenpapier uitlekken.
Leg Ku Lo Yuk in schaaltjes, schep saus erover.
Geef rest van saus en prei-paprikamie er apart bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Mie
/
Varkensvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Oosters
Jaargetijde:
Snel te maken