Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Kue hun kwe/Nagasari
Kue hun kwe gemaakt. De pisang tanduk is nu zoeter en blokje santen gebruikt ipv kokosmelk. ??
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
pak
hun kwe cap Boenga
▢
6
glazen water
glas 220 ml
▢
2
zakjes vanillesuiker
▢
10
ml
natrena classic of 100 gram suiker
▢
1-1½
centimeter
van blok santen
▢
2
pisang tanduk
gestoomd en in stukjes
▢
Verhouding hun kwe/water is 1 op 6
Instructies
Was de pisang tanduk. Snij een banaan in 3-4 stukken.
Stoom de pisang tanduk gaar
in 10-15 minuten, afhankelijk van de rijpheid van de pisang.
Afkoelen en daarna in
stukjes snijden.
Los santen op in ½ glas heet water.
Doe 5½ glas water in een pan.
Voeg vanillesuiker, natrena toe en daarna de hun kwe
al roerend met een garde erbij doen.
Breng zachtjes aan de kook.
Blijf roeren nu met een pollepel tot de hun kwe er glazig uitziet.
Voeg de opgeloste santen toe en roer even goed door.
Doe de stukjes banaan er bij en meng goed door elkaar.
Stort het mengsel in een kom/vorm.
Laat het afkoelen en leg daarna in de koelkast.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
Land van herkomst
Indonesië