Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kuiken uit het ei
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
10
g
bieslook
▢
150
g
bloem
▢
1
mespunt
zout
▢
6
eieren
▢
250
ml
halfvolle melk
+ 2 el
▢
2
el
zonnebloemolie
▢
25
g
boter
▢
8
krenten
▢
1
kleine
winterpeen
▢
4
takjes
dille
Instructies
Snijd de bieslook fijn.
Zeef de bloem met het zout boven een kom.
Voeg 1 ei en de helft van de melk toe en klop met een garde glad.
Roer met de rest van de melk en de bieslook tot een glad beslag.
Verhit een koekenpan tot goed heet.
Doe wat olie in de pan, schep 1/4 van het beslag in de pan en vorm al draaiend met de pan tot een ei-vorm.
Bak 2 min. op middelhoog vuur.
Keer om en bak nog ca. 1 min.
Bak zo nog 3 eipannenkoeken, leg ze netjes op elkaar en snijd ze gekarteld door.
Houd ze warm onder een deksel.
Klop de rest van de eieren los met de 2 el melk.
Verhit de boter in dezelfde koekenpan en voeg het ei toe.
Roerbak tot het ei gestold is, voeg een beetje zout (en peper) toe naar smaak.
Leg de gebroken eipannenkoeken op de borden.
Schep er bergjes roerei tussen.
Snijd snaveltjes van de wortel, maak oogjes met de krenten en een kuifje met wat dille.
Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
How-to-tip
Maak een ei-vorm van aluminiumfolie.
Leg in de pan en giet het beslag hierin.
Zodra het ei iets stolt, verwijder je de folie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Brunch
/
Ei
/
Lunch
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch
Feestdagen etc
Pasen