Voeg 1 ei en de helft van de melk toe, klop met een garde tot een glad beslag.
Roer de rest van de melk en bieslook erdoor.
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur met wat olie.
Schenk ¼ van het beslag in de pan en draai rond zodat een ei-vorm ontstaat.
Bak 2 minuten, keer om en bak nog 1 minuut.
Herhaal voor de overige 3 pannenkoeken.
Leg de pannenkoeken op elkaar en snijd gekarteld door.
Houd warm onder een deksel.
Klop de resterende eieren los met 2 el melk.
Verhit boter in dezelfde pan, voeg het ei toe en roerbak tot het gestold is.
Breng op smaak.
Leg de gekartelde pannenkoeken op de borden als gebroken eieren.
Schep het roerei ertussen als kuikentjes.
Snijd snavels van de wortel, gebruik krenten voor ogen en dille als kuif.
Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
How-to-tip Maak een ei-vorm van aluminiumfolie. Leg in de pan en giet het beslag hierin. Zodra het ei iets stolt, verwijder je de folie.Serveertip:Serveer deze kuikentjes op een kleurrijk bordje met wat extra wortelreepjes of komkommer voor een vrolijke paaslunch.Wijnadvies:Geen wijn nodig bij dit vrolijke gerecht — serveer liever met versgeperst sinaasappelsap of een glas melk voor de kleintjes.