Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kwarktaart met appel
Porties:
6
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
springvorm (28 cm)
Oven
Ingrediënten
▢
250
g
zelfrijzend bakmeel
▢
160
g
kristalsuiker
▢
60
g
boter
in blokjes
▢
1
ei
▢
250
g
kwark
▢
1
ei
gescheiden
▢
70
g
witte basterdsuiker
▢
4
appels
geschild en in schjijfjes
▢
rasp van 1 citroen
▢
kaneel
Instructies
Meng bakmeel, kristalsuiker, boter en ei door elkaar.
Kneed het vervolgens tot een massa (hoeft niet uitgerold te worden).
Bekleed met de helft van het deeg een beboterde springvorm (28 cm) en druk het deeg goed aan.
Meng de kwark met citroenrasp, basterdsuiker en eierdooier.
Klop het eiwit stijf en schep dat door het kwarkmengsel.
Bestrooi de appelschijfjes met kaneel en kristalsuiker en verdeel ze over de bodem in de bakvorm.
Schep hier bovenop het kwarkmengsel en verkruimel het overgebleven deeg erover.
Bak de taart ca. 30 minuten in een voorverwarmde oven op 225 C.
Serveren op dessertbordjes eventueel met een toefje slagroom.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gebak
/
Taart