6 vormpjes van zowat 6 cm doorsnee om de aspics te maken
Ingrediënten
10kwarteleieren
1klein blik mousse van kippenlever
1takjedragon
1pakjegelei
Instructies
Maak de gelei klaar zoals aangeduid op de verpakking.
Goed laten afkoelen.
Kook de eieren, gedurende 4 minuten in sterk gezouten water.
Ze volledig laten koud worden.
Echter niet onder stromend koud water.
Dompel ze in water.
Pel de eieren.
Haal de dragon even door kokend water.
Giet een weinig gelei in elk vormpje.
Leg een paar blaadjes dragon op elk vormpje en laat enkele ogenblikken rusten.
Twee hole eieren op de dragon leggen en een derde gehalveerd (maak er een mooie tekening mee).
Doe er een klompje leverpastei op.
Vul de vormpjes verder op met gelei en zet ze 2 uren voor het opdienen in de koelkast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geef de voorkeur aan een gelei met porto, om uw gerecht nog heerlijker te maken. De mousse van kippenlever is goedkoper dan ganzenleverpastei. Kippenlever kunt u smakelijker maken met een beetje cognac.
Aanbevolen wijn.
Voor een gerecht opgediend bij een receptie: een champagne brut of witte, droge wijn.