Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Laksa met kip
Laksa met kipDit recept staat bij Boodschappen.nl, maar heeft veel en veel te veel eiermie in de receptuur.Dit is zoals ik het nog een keer ga maken!
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
eetlepel(s)
zonnebloemolie
▢
1
ui
gesnipperd
▢
1
teentje
knoflook
in plakjes
▢
1
verse
gember
geschild, geraspt, ca. 2 cm
▢
3
eetlepel(s)
gele currypasta
▢
300
gram
kipfilets
in blokjes
▢
400
milliliter
kokosmelk
▢
1
liter
kippenbouillon
▢
200
gram
diepvriesdoperwten
▢
125
gram
eiermie
▢
125
gram
taugé
▢
1
handje koriander
fijngehakt
▢
2
lente-/bosuitjes
in ringen
▢
1
limoen
in partjes
Instructies
Verhit de olie in een soeppan en bak hierin de ui, knoflook, gember en currypasta circa 1 minuut.
Voeg de kipfilet toe en bak deze rondom goudbruin. Voeg de kokosmelk en bouillon toe en laat circa 10 minuten pruttelen.
Voeg vervolgens de erwten toe en kook de mie in 6 minuten gaar in de bouillon.
Schep de taugé op de soep en garneer met de koriander en bosui. Serveer de laksa met partjes limoen.
Garneren met een hard gekookt ei en gefruite uitjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
/
Soep
Land van herkomst
Thailand