Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Lamsbout met rozemarijn
Snel te maken
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
mes
hakmes
Koelkast
fonduevork
Ingrediënten
▢
250
g
lamsboutplakken
dunne plakken
▢
3-4
takjes
rozemarijn
▢
100
ml
rode wijn
▢
2
teentjes
knoflook
geperst
▢
versgemalen zwarte peper
▢
zeezout
Grof gemalen
Instructies
Vetrandjes van vlees snijden en vlees in 4-8 stukken snijden.
Rozemarijn van takjes rissen en zeer fijn hakken.
In kom vleesblokjes mengen met wijn, rozemarijn en knoflook.
Afgedekt in koelkast minstens 30 minuten marineren.
Aan tafel telkens plakje lamsvlees aan fonduevork steken en in hete olie in 2 minuten rosé bakken.
Grof peper en zout erboven malen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Provençaals tintje: Vervang de rode wijn eens door een droge rosé uit de Provence en de rozemarijn door fijngehakte Provençaalse kruiden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Lamsvlees
/
Vlees