Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
personen
Kleiner
Normaal
Groter
Lamsbout uit Kasjmir
Porties:
10
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
aluminiumfolie
Keukenmachine
Oven
Ingrediënten
▢
1
flinke
lamsbout
± 2 1/2 kg
▢
1½
eetlepel
gemberwortel
fijngeraspte verse
▢
4
teentjes
knoflook
heel fijn gehakt
▢
3
theelepel
zout
▢
1½
eetlepel
garam masala
kerriemengsel, toko of zelf samengesteld
▢
½
theelepel
cayennepeper
▢
½
theelepel
pimentpoeder
▢
2
eetlepels
citroensap
▢
3
theelepel
olie
▢
2½
dl
Bulgaarse yoghurt
▢
3
eetlepels
amandelen
gepelde
▢
3
eetlepels
pistachenootjes
▢
¼
theelepel
saffraanpoeder
▢
3½
theelepel
honing
Instructies
Voorbereiding:
Begin 2 dagen van te voren.
Snijd van het vlees zoveel mogelijk vet af.
Maak in de hele bout met een mespunt regelmatig verdeeld vrij diepe inkepingen.
Meng de gemberwortel, knoflook, zout, alle specerijen en het citroensap.
Voeg, als het mengsel niet smeuïg is, 1-3 theelepels olie toe.
Wrijf het vlees met het mengsel in, ook in de inkepingen.
Pureer de yoghurt met de amandelen, pistachenootjes en saffraan in de keukenmachine.
Wrijf het vlees ermee in en bedruip het daarna met de dunne (lauwe) honing.
Laat de lamsbout in de koelkast 48 uur marineren, af en toe omkeren.
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 225 °C.
Verpak de lamsbout in aluminiumfolie en braad hem in het midden van de oven in ± 1½ uur gaar.
Neem het vlees uit de oven en laat het iets afkoelen.
Verwijder het folie en snijd het vlees in plakken.
Serveer met gele rijst en korianderchutney
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Lamsvlees
Land van herkomst
India