Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Lamsboutlapjes met zoet-kruidige sinaasappelsaus
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
Ingrediënten
▢
3
sinaasappels
▢
4
lamsboutlapjes zonder been
▢
1
theelepel
gemalen koriander
ketoembar
▢
½
theelepel
gemalen komijn
djinten
▢
¼
theelepel
kaneelpoeder
▢
peper
▢
zout
▢
3
eetlepel(s)
olijfolie traditioneel
▢
1½
dl
rundvleesbouillon
▢
2
eetlepel(s)
vloeibare honing
▢
2
eetlepel(s)
blanke rozijnen
Instructies
Pers 1 sinaasappel uit.
Schil de andere sinaasappels dik, vang het uitlekkend sap op en snijd de sinaasappels in plakken van 1 cm dik.
Wrijf de lamsboutlapjes in met de koriander, de komijn, het kaneelpoeder en peper en zout naar smaak.
Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de lamsboutlapjes op halfhoog vuur in 8-10 minuten aan beide kanten bruin en van binnen rosé.
Neem ze uit de pan het houd ze warm.
Voeg het sinaasappelsap, de bouillon, de honing, en de rozijnen aan het bakvet toe en breng alles aan de kook.
Laat het vocht op een hoog vuur iets inkoken.
Leg de lamsboutlapjes en de sinaasappelplakken in het vocht en verwarm 1 minuut.
Serveer de lamsboutlapjes met de saus en leg de sinaasappelplakken op het vlees.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met couscous Tunesisch gekruid en geroosterde wortel met uien uit de oven.
Wijntip:
Côtes du Rhône Muscadière, Frankrijk
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Lamsvlees
/
Vlees