Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Lamsfilet in Filodeeg met Voorjaarsgroenten
Verwen je gasten met een verfijnde lamsfilet in knapperig filodeeg, geserveerd met verse voorjaarsgroenten en een rijke lamsfondsaus.
Porties:
8
Bereidingstijd:
2
uur
uur
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakplaat
Bakpapier
Folie (plastic en aluminium)
koksmes
Koekenpan
Kookpotten
Mengkom
Siliconenmat
Thermometer
Ingrediënten
Lamsfilet:
▢
1,5
kg
lamsfilet
▢
12
sneetjes
witbrood
zonder korst
▢
200
g
boter
▢
20
g
basilicum
fijngehakt
▢
120
g
peterselie
fijngehakt
▢
8
g
tijm
fijngehakt
▢
Vers vet spek
in plakken
▢
Filodeeg
▢
1
eidooier
Groenten:
▢
500
g
doperwten
▢
500
g
tuinbonen
▢
150
g
shiitakes
▢
500
g
waspeen
▢
4
meiknollen
Saus:
▢
1
liter
lamsfond
▢
2
sjalotten
gesnipperd
▢
5
teentjes
knoflook
geplet
▢
5
takjes
tijm
▢
2
takjes
rozemarijn
▢
2
eetlepels
honing
▢
100
g
boter
Instructies
Lamsfilet:
Bak de lamsfilet kort rondom in hete boter en laat afkoelen.
Maal de sneetjes witbrood tot kruim.
Meng het broodkruim met fijngehakte basilicum, peterselie, tijm, en 200 g zachte boter.
Leg de plakken vet spek op plasticfolie en verdeel het kruidenmengsel erover.
Rol de lamsfilets in het spek en het kruidenmengsel, wikkel strak in de folie en laat opstijven in de koelkast.
Bestrijk het filodeeg met eidooier, leg de opgerolde filets erop, rol in en druk de buitenkanten plat.
Leg de ingepakte filets op een bakplaat met een siliconenmat.
Saus:
Breng de lamsfond aan de kook.
Voeg sjalotten, knoflook, tijm, rozemarijn en honing toe.
Laat de saus inkoken tot de helft.
Zeef de saus en monteer met 100 g boter.
Groenten:
Dop de tuinbonen en doperwten.
Blancheer ze apart in kokend gezouten water en spoel koud af.
Snijd de waspeen diagonaal in dunne plakken, blancheer beetgaar en spoel koud.
Schil de meiknollen, snijd in batons van 3 mm dikte, blancheer en spoel koud.
Sauteer de shiitakes in boter en breng op smaak met zout.
Roerbak de andere groenten in olie en breng op smaak met zout en peper.
Afwerking:
Bak de lamsfilets in een voorverwarmde oven van 200°C tot een kerntemperatuur van 50°C is bereikt.
Laat de lamsfilets rusten op 50°C.
Snijd de lamsfilets in 32 stukken, dresseer 2 stukken per bord.
Plaats de groenten en shiitakes naast het vlees en giet de saus eromheen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met een stevige rode wijn, zoals een Bordeaux of een Rhône.
Voedingswaarden
Calories:
650
kcal
|
koolhydraten:
30
g
|
Protein:
35
g
|
Vet:
45
g
|
Zout:
2.5
g
|
Sugar:
10
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Lamsvlees
Land van herkomst
Frankrijk
Feestdagen etc
Kerst
/
Pasen