Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Lamsfilet met Sinaasappelsaus en Parel Couscous
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kookpan
Koekenpan
snijplank
mes
Staafmixer of blender
Ingrediënten
▢
2
sinaasappels
uitgeperst (schil van één sinaasappel in reepjes)
▢
4
teentjes
knoflook
geperst
▢
1
grote
ui
gesnipperd
▢
1
tl
tijm
▢
½
tl
rozemarijn
▢
½
el
vloeibare honing
▢
50
g
boter
▢
4
stukjes
lamsfilet
▢
3
el
crème fraîche
▢
Paneermeel
optioneel, voor verdikken
▢
200
g
parel couscous
▢
2
courgettes
gegrild
▢
3
gekleurde paprika’s
gegrild
▢
Geweekte abrikozen en pruimen
voor garnering
Instructies
Snijd enkele reepjes van de sinaasappelschil en kook deze 5 minuten in het sinaasappelsap.
Zet apart.
Doe het sinaasappelsap samen met de knoflook, ui, tijm, rozemarijn en honing in een pan en laat het geheel zachtjes 15 minuten koken.
Pureer de saus tot een glad geheel.
Verdik eventueel met een beetje paneermeel.
Bak de lamsfilets in 4 minuten aan elke kant, zodat ze vanbinnen rosé blijven.
Leg de filets op een bord en voeg de sinaasappelsaus toe aan de bakboter.
Laat de saus zo nodig inkoken.
Serveer de lamsfilets met de sinaasappelsaus en de gekookte sinaasappelschilletjes.
Bereid de parel couscous volgens de instructies op de verpakking en zorg dat deze kruimelig en zonder klonten is.
Garneer de couscous met geweekte abrikozen en pruimen.
Serveer de gegrilde courgettes en paprika’s warm, gemengd door elkaar, naast de lamsfilets en couscous.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Dit gerecht gaat uitstekend samen met een volle rode wijn zoals een Merlot of een Shiraz.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Lamsvlees
Land van herkomst
Internationaal
Geschikt voor Dieët:
Notenvrij
Feestdagen etc
Pasen