Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Lamshaas met Kumquatsaus
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
40
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
Garde
snijplank
mes
Ingrediënten
▢
2
sjalotjes
gesnipperd
▢
100
g
koude boter
▢
1
dl
rode wijn
▢
1
dl
runderfond
uit pot
▢
50
g
rode bessenjam
▢
1
laurierblaadje
▢
1
takje
verse tijm of ½ theelepel gedroogde tijm
▢
3
jeneverbessen
geplet
▢
100
g
kumquats
in schuine plakjes
▢
Zout
▢
Versgemalen zwarte peper
▢
8
lamshaasjes
samen 700g
Instructies
Saus:
Bak de sjalotjes in 25g boter gedurende 5 minuten zachtjes.
Voeg de wijn, runderfond, jam, laurier, tijm en geplette jeneverbessen toe.
Voeg de meeste kumquatplakjes toe aan de saus (houd 1 eetlepel achter voor garnering).
Breng aan de kook en laat gedurende 20 minuten tot de helft inkoken.
Verwijder de kruiden.
Klop 35g boter in blokjes met een garde door de saus, voeg steeds een nieuw klontje boter toe als het vorige is opgenomen.
Breng de saus op smaak met zout en peper en houd warm.
Lamshaas:
Dep het vlees droog en bak het snel aan in 20g boter tot het aan elke kant rosé is (ongeveer 2-3 minuten per kant).
Bestrooi met zout en peper.
Snijd het vlees in schuine plakken en leg ze op een voorverwarmde schaal.
Schep wat saus over het vlees en garneer met de achtergehouden kumquatplakjes.
Serveer de rest van de saus apart.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Dit gerecht gaat uitstekend samen met een volle rode wijn zoals een Cabernet Sauvignon of een Syrah.
Voedingswaarden
Calories:
450
kcal
|
koolhydraten:
15
g
|
Protein:
30
g
|
Vet:
30
g
|
Zout:
1
g
|
Sugar:
10
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Vlees
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Notenvrij
Feestdagen etc
Kerst