Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kook modus
voorkomt dat je scherm uit gaat
Lamskoteletten uit Champvallon
Porties:
2
personen
Voorbereidingstijd
30
minuten
min
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
lamskoteletten
▢
500
gram
aardappels
▢
1
ui
▢
1
prei
▢
1
teentje
knoflook
▢
250
cl
kippenbouillon
▢
1
kruidentuiltje
▢
1
tl
kervel
▢
20
gram
boter
▢
1
el
olijfolie
▢
zout
▢
peper
Instructies
Zet alle ingrediënten klaar.
Schil de aardappelen en snijd deze in plakjes.
Schil de ui en snijd deze in halve ringen.
Snijd de prei in de lengte doormidden en was de prei.
Snijd daarna in ringetjes.
Pel en snipper de knoflook.
Verhit de olijfolie met de boter in een koekenpan.
Bestrooi de lamskoteletten met wat zout en peper en bak ze om en om tot ze een mooi kleurtje hebben.
Ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn want ze garen nog na in de oven.
Haal de koteletten uit de pan en bewaar op een bordje.
Verwarm de oven voor op 180°.
Bak de aardappelschijfjes met de prei en ui snel aan op hoog vuur.
Vul een ovenschaal met de helft van het groentemengsel.
Leg hier de koteletten op.
Verdeel de knoflook over de koteletten.
Leg hier het kruidentuiltje op. Bestrooi met de kervel.
Bedek de koteletten met de andere helft van het groentemengsel.
Giet de kippenbouillon in de ovenschaal tot de inhoud ongeveer voor de helft onder staat.
Dek af met een stuk aluminiumfolie.
Zet de schaal in de oven en laat deze ongeveer 45 minuten garen.
Haal de schaal uit de oven en verdeel over de borden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Lamsvlees
Land van herkomst
Frankrijk