Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Lamskroon met Kruiden en Mosterd
Een verfijnde lamskroon met kruiden, mosterd en een spekomhulsel, perfect voor een feestelijk diner.
Porties:
4
Bereidingstijd:
1
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
keukentouw
naald
ovenschaal
Ingrediënten
▢
2
lamsribstukjes van 6-8 ribben per ribstuk
met lange botjes
▢
2
teentjes
knoflook
in reepjes
▢
1
takje
rozemarijn
▢
Enkele
blaadjes salie
▢
Enkele
takjes tijm
▢
½
eetlepel
mosterd
▢
1
eetlepel
olijfolie
▢
Zout en zwarte peper
naar smaak
▢
1
brede reep vers vet spek
Instructies
Verwarm de oven voor op 240°C.
Krab de botjes van het lamsribstuk schoon indien nodig.
Maak naast elke rib een klein sneetje in het vlees en steek de knoflook en rozemarijnnaaldjes erin.
Hak de rest van de rozemarijn, salie en tijm fijn.
Meng de mosterd met olijfolie, zout en peper en wrijf het vlees in met dit mengsel.
Laat even intrekken.
Vouw de ribstukken met de vleeskant naar binnen tot een ‘kroon’ en naai ze met keukentouw aan elkaar.
Wikkel de reep spek rondom de lamskroon.
Bak de lamskroon 10 minuten in het midden van de oven.
Zet de oven daarna op 180°C en bak nog 30 minuten (voor een kleinere lamskroon 17-20 minuten).
Het vlees moet rosé zijn.
Laat de lamskroon voor het aansnijden 10 minuten rusten.
Zet de kroon op een schaal en garneer met een bosje laurier.
Snijd de lamskroon aan tafel in individuele koteletjes en verwijder het keukentouw.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies
Serveer een volle, krachtige rode wijn zoals
Saint-Emilion
of een
Bordeaux
bij dit rijke gerecht van lamsvlees.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
1
g
|
Protein:
32
g
|
Vet:
25
g
|
Zout:
80
g
|
Sugar:
0
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Lamsvlees
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Herfst
/
Winter
Feestdagen etc
Kerst