Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Lamsrack met aardappelblokjes en knoflook
AllerHande maart 2000
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
8
teentjes
knoflook
▢
3
eetlepel(s)
rode wijn
▢
1
pot
vleesfond
▢
2
French lamsracks
▢
zout
▢
peper
▢
2
eetlepel(s)
olijfolie
▢
2
eetlepel(s)
boter
of margarine
▢
2
pakjes
aardappels
blokjes à 450 g
▢
½
eetlepel(s)
olijfolie met truffel
Instructies
Knoflook pellen.
In pan wijn, knoflook en fond op hoog vuur tot 2 dl inkoken.
Intussen lamsracks bestrooien met zout en peper.
In pan olie verhitten.
Boter toevoegen en lamsracks in ca. 10 à 12 minuten rosé bakken, af en toe keren.
Lamsracks uit pan nemen en in aluminiumfolie laten rusten.
Intussen aardappelblokjes aan braadvet toevoegen en ca. 5 minuten zachtjes bakken.
Fond erbij schenken en nog ca. 5 minuten meekoken.
Van vuur af truffelolie door jus roeren.
Jus op smaak brengen met zout en peper.
Jus met aardappelblokjes over vier (voorverwarmde) borden verdelen.
Lamsracks tussen botjes in stukjes snijden en op aardappelblokjes leggen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met peultjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Lamsvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Frankrijk